A klán sütiket használ, hogy az oldal működése villámgyors legyen. 
Menü
Milyen erővel bírnak a Végtelenség Ékkövei?

Milyen erővel bírnak a Végtelenség Ékkövei?

A Végtelenség Ékkövei, vagy ahogy a képregényekből emlékezhetünk rájuk, a Végtelen Gyémántok hihetetlen hatalommal rendelkező, drágakőre emlékeztető tárgyak, amelyek az univerzum különböző aspektusait testesítik meg.

A köveket egy kozmikus lény teremtette az idők kezdetén és mindegyik egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Az ékkövek ráadásul meg is változtak az idők folyamán, hiszen civilizációk sora próbálta igába hajtani a hatalmukat.

A köveket óriási erejüknek köszönhetően csak az univerzum legerősebb lényei képesek közvetlenül viselni. Ilyenek az Égiek és maga Thanos, az Őrült Titán is. 

 

 

Hatalom

Ez a kő végtelen erőt ad a használójának, aki pusztító energiasugarakat képes megidézni a segítségével. Óriási erőre van szükség a viseléséhez, de egy tároló (például a Végtelen Kesztyű) nélkül még így is elképzelhetetlen lenne a Hatalom Ékkövének megzabolázása.

Thanos ezzel kényszerítette térdre az asgardiakat, ezzel pusztította el Doctor Strange illuzióit illetve Vasember pajzsát, és több ízben bevetette a Wakandában zajló harcok során is. A Hatalom Ékköve adta a csettintés energiáját. 

 

Tér

A tér aspektusát megtestesítő Ékkő kocka alakú tárolója a Tesseract. A kocka alakú tárolónak köszönhetően ezt a követ emberek is képesek megérinteni, ahogy azt láthattuk Nick Fury és a Vörös Koponya esetében is. A kőnek valószínűleg saját tudata van, hiszen a Vörös Koponyát a galaxis egy másik szegletébe teleportálta.

Thanos ezt a követ használja, hogy a Titán holdját darabokra törje és a Bosszúállókra hajítsa, majd Wakandában ezzel a kővel hatástalanítja a Hulkbuster páncélt. A Tér Ékkő nélkül Thanos nem érhette volna el az univerzum élőlényeinek felét a csettintés során. 

 

Valóság

Ez a kő a viselője vágyait kelti életre és óriási önfegyelem kell a használatához. Thanos többször is használja, a Valóságtérben például ezzel ejti fogságba Gamorát és ezzel változtatja buborékokká Quill lövedékeit. Szintén a Valóság Ékkővel mutatja be Doctor Strange számára, milyen volt a Titán teljes pompájában.

A Földön ezzel a kővel zárja Bruce Bannert egy sziklába. A Valóság Ékköve felelős az élőlények felének porrá változtatásáért. 

 

Lélek

Ez az Ékkő a legrejtélyesebb az összes közül és valószínűleg ez rendelkezik a legkiterjedtebb tudattal is, hiszen áldozatot követel azért, hogy megszerezzék. Ráadásul, mivel a viselője lelkéből táplálkozik, akár meg is ölheti azt. A csettintés során a Lélek kő segítségével gyűjti össze az elpusztultak lelkeit Thanos. 

 

Idő

Ez a kő az idő aspektusát uralja. Doctor Strange ennek a kőnek a segítségével készíti az időhurkot, amivel végül megegyezésre bírja Dormammut. Szintén az Idő Ékkő segítségével deríti fel a 14.000.065 lehetséges jövőt a Titánon folytatott csata előtt.

Thanos ezzel a kővel hozza vissza az élek sorába Víziót, hogy megkaparinthassa az Elme Ékkövet. A csettintés során ez a kő felel azért, hogy minden élőlényt ugyanabban az időpontban érjen el a tizedelés. 

 

Elme

Ez a kő a Jedi-elme trükkök esszenciáját sűríti magába, hiszen a segítségével képesek lehetünk mások akaratát kontrollálni. A többi kővel együtt akár az összes létező élőlény elméjét is irányíthatjuk. Ez a kő volt Vízió homlokába ágyazva, és afféle energiaforrásként funkcionált számára. A csettintés során arra szolgál, hogy minden létező élőlényt elérjen Thanos. 

Keresés